Tiny Finger Point Hand With Heart

13-11-2012

Kerst kamers.

Merry Merry Christmas.

Nee, het is nog lang geen kerst. Het is pas november, ik weet het. 
Maar je kan niet vroeg genoeg beginnen met cadeautjes kopen, Sinterklaas gedichten schrijven, én je kamer sfeervol klaarmaken voor de gezellige winter avonden.
Je kan helaas niet meer buiten op het terrasje zitten, de avondjes zwemmen zijn echt voorbij.
Maar, gezellig in je kamer, met een boek of tijdschrift bij een kaarsje en een kop warme thee...
De winter komt er weer aan, en er is niks mis mee!


Do it yourself: een creative kerst kamer!

1. Als eerste komt de klassieker: je kamer opruimen. En dan ook echt goed opruimen. Niet je troep onder je bed verschuiven, maar elke kast in je kamer eens flink uitmesten. Ja, die voorjaarsschoonmaak doe jij gewoon nú.

2. Kijk eens kritisch naar de schilderijen en foto's die aan je muur hangen. Wat kan eigenlijk wel weg?

3. Heb je echt 'zomer' foto's in je kamer? Aanzichtkaartjes? (ja, ze bestaan nog). Die mogen wel weg. Bewaar ze maar tot volgend jaar.

4. Heb je veel losse spullen over die je eigenlijk wel wilt bewaren? Tijd om naar de Xenos, Action of Ikea te gaan! Daar hebben ze vaak hele leuke manden en dozen om al je spulletjes in op te bergen. 'gezellige' dozen: blauwe, witte of grijze plastic dozen zijn absoluut NIET gezellig. Oud hout of porselein wekt meer de indruk van een gezellig, beetje vintage kamertje. Is het niet helemaal jouw stijl? Kies dan voor rieten manden, of een strakke houten doos. 

5. Probeer ergens een lege plank over te houden, of houd je nachtkastje leeg. 
Heb je veel kleine spulletjes op je bureau? Ook dat kan je beter in mandjes stoppen. (Of in je bureaula!) 

6. Nu komt het leuke werk: de gezelligheidsfactor: de kleuren. Donkere kleuren geven al snel meer een knus gevoel dan een spierwitte kamer.
Kussens maken alles ook veel leuker. Bij woonwinkels of warenhuizen heb je ze in verschillende maten en modellen, maar nog leuker is het om ze zelf te maken! 
Muren: heb je nog een kerst schilderijtje? Hang het op. Een paar kerstballen aan de muur, een dennentakje, een cadeautje... en: een winter collage! Leuk om uit tijdschriften te knippen en op te plakken!Kaarsjes geven het echt de finishing touch: waxinelichtjes ook. Kies kleuren die bij je kamer passen.
Verlichting is ook erg belangrijk. Kerstboom lichtjes door je kamer hangen, kleine lampjes aan doen... het geeft het allemaal net even dat extra sfeertje. 7. Je hebt toch een plankje vrij gelaten? Hier kan je een stukje 'winter' maken. Bijvoorbeeld mooi ingepakte cadeautjes neerleggen, wat pepernoten, nepsneeuw, dennenappels, verzin maar wat leuks. Ook leuk om hier een brandend kaarsje bij te leggen. (Zet hem wel op een bordje natuurlijk.)

8. Geur is ook heel belangrijk. Waar houd je van? Zoals je al kon lezen: dennennaalden geven een heerlijke geur, evenals kaarsvet. Maar ook lekker is wierook, of een lavendel eau de toilette, of een lekker geurzakje. Liever iets zoets? Neem geurkaarsen! Pas alleen op met geurkaarsen dat ze niet te 'nep' ruiken.

9. Zo. Is je kamer al gezellig? :)

Hopelijk hebben jullie er wat aan..

Liefs,
Emma.

6 opmerkingen:

 1. dankjewel, ben blij dat je er wat aan hebt haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk gedaan!
  misschien kun je dat ding toevoegen zodat we je kunnen volgen <3
  xxModeMollers

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel, ik ga het proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk gedaan en superleuke post! Je was mijn 100e volger op mijn blog (hoezee!), dus om dat te vieren volg ik je terug! Je schrijft leuk!
  Liefs, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aw wat lief, dankjewel! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥