Tiny Finger Point Hand With Heart

25-11-2012

Prikbord &co.

Lieve lezers,

Het is weer tijd voor een Do It Yourself-je. En dit keer: een memobord!
Zelf vind ik ze heel handig om afspraken, ansichtkaarten of to-do lijstjes op te prikken. Maar dan moet-ie wel een beetje 'sfeervol' zijn, nietwaar? Hier zijn wat ideetjes om een leuk memobord te maken, en hoe je dat handig kan doen.

Deze hierboven heb ik zelf gemaakt, en het lijkt me leuk om daar een post over te maken, maar je kan ze natuurlijk ook kopen bij woonwinkels. Ik kwam zelf op het idee doordat ik er eentje zag staan in een babywinkel! Toen dacht ik: Hé wat leuk, laat ik er eentje maken. 

Do It Yourself: alles wat je nodig hebt is:
- Een prikbord of een dun stuk hout (dat niet te hard is, dus geen eikenhout bijvoorbeeld).
- Opvulling, sorry ik weet de naam gewoon niet. Van dat witte spul dat ook in kussens of knuffels zit. Je kan het bij stoffen en hobbywinkels krijgen. 
- Een leuke stof als ondergrond.
- Lintjes
- Stoffen roosjes, knoopjes, belletjes, of wat je maar wilt.
- Een nietpistool

tip: Het handigste is om je prikbord op te meten (of te kijken op de verpakking) zodat je weet hoeveel stof, hoeveel lengte lint, en hoeveel 'vulling' je nodig hebt.

1. Leg het prikbord met de bovenkant boven en de achterkant onder (klinkt logisch tot nu toe).
2. Met een laagje 'vulling'. Zorg dat het de randen van het prikbord bedekt, en dat je een brede rand van minstens vijf centimeter overhoudt. Neem daarna een nieuwe laag en plaats die binnen de rand, zodat alles van één dikte wordt.
3. Span hier ook de stof die je als ondergrond wilt gebruiken overheen.
4. Nu is het tijd om te nieten. Houd de stof en vulling goed strak gespannen terwijl je niet.
5. Leg de linten hoe je ze wilt hebben (ik heb gekozen voor ruitjes, maar je kan natuurlijk ook blokjes of vier grote vierkanten doen!).
6. Schiet ook deze vast met het nietpistool.
7. De details kan je vastlijmen met een heet lijmpistool, naaien of ook vastnietten! 

En, wat vind je van het resultaat?

Liever niet maken? Op deze site kan je hele leuke zelfgemaakte memobordjes kopen. (geen reclame, haha).

Hier nog twee leuke prikborden:

Tip: pas je prikbord aan aan het seizoen! Zo kan je een heel winters prikbord maken, of juist heel zomers! 

Leuk ook om aan een vriend of familielid cadeau te doen, en er zelfgemaakte foto's van jullie samen op te prikken! Het handige van zo'n bord is dat je geen punaises nodig hebt, maar ze wel kàn gebruiken! 

nog wat ideetjes: maak er één voor de badkamer: kies voor blauwgroene frisse kleuren. Je kan er bijvoorbeeld testertjes in steken, of recepten voor een lekker masker. Of wat dacht je van een spiegeltje?

vergeet je prikbord niet af en toe te legen, anders zit hij aan het einde van de maand vol met allerlei bonnetjes en papiertjes waarvan je niet meer weet wat het is. Of je kijkt er niet meer naar, wat natuurlijk ook zonde is.Ik hoop dat jullie weer wat ideeën hebben gekregen en er wat aan hebben gehad!
Liefs, 
Emma.

4 opmerkingen:

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥