Tiny Finger Point Hand With Heart

08-03-2013

Random acts of kindness | inspiration.

Lieve lezers,

Een complimentje over je jas waar je niet zo zeker over bent, een knuffel krijgen van een goede vriendin, zomaar een leuk kaartje krijgen of een cadeautje op je deurmat aantreffen. Stuk voor stuk dingen die iedereen blij maken, niet waar? Dus waarom doe je ze zelf niet? Hier wat leuke inspiratie om iemands dag op te vrolijken (ook goed voor je karma natuurlijk)!


Misschien is het voor jullie leuk om mijn 'ervaring' van deze dingetjes te horen, of motivatie om ze te doen!

1. Print deze hierboven en hang hem in de stad.
Zelf ga ik dat zeker doen, eigenlijk meteen als de printer het weer doet (want ja, die is stuk), maar wat ik wel heb gedaan is zoiets als dit maar dan een zelfgemaakte met 'take a smile' en allemaal lachende gezichtjes.

2. Schrijf met stoepkrijt een leuk tekstje bij iemand voor de deur.
Dit heb ik heel vaak gedaan, eigenlijk, elke keer dat ik een stoepkrijtje zie liggen schrijf ik er wat bij. Laatst schreef ik 'Nog een fijne dag!' En de volgende dag stond er 'bedankt' onder!


3. Geef een vreemde een welgemeend compliment.
Dit klinkt zo simpel, maar het is niet zo. Vooral iemand die ouder is dan jij een compliment geven kan nogal raar zijn. Maar de ander is er natuurlijk alleen maar blij mee! Ik heb een keer een meisje dat ik niet kende verteld dat ze mooi haar had. Dat was het. Voor herhaling vatbaar dus.

4. Geef een goede vriendin zomaar een cadeautje.
Best vaak gedaan. Laatst nog een zelfgemaakt armbandje. Gewoon een klein cadeautje, maar het werd met een grote lach ontvangen.


5. Als je iets positiefs over iemand denkt: zeg het dan ook!
Hier ben ik steeds meer mee bezig. Dingen als 'leuk vest' zeg je snel, maar ik zelf zeg minder snel als iemand mooie ogen heeft, of er bijvoorbeeld gewoon leuk uitziet die dag. Maar natuurlijk reageren mensen alleen maar leuk als je dit gewoon zegt.

6. Help een van je ouders eens met een vervelend klusje.
Jup, dit doe ik ook regelmatig, als het me niet gevraagd wordt aankomen met een ontbijtje, de afwas doen of m'n moeder helpen met de was. Braaf? Misschien, maar vooral lief toch? Gewoon doen. Het hoeft echt niet elke dag.

7. Geef een vreemde een bosje bloemen.
Deze heb ik nog niet gedaan, maar staat hoog op mijn prioriteitenlijst zal ik maar zeggen! Heel leuk lijkt me. Alleen heb ik mezelf wijsgemaakt dat ik daar iets ouder dan vijftien voor moet zijn. Al hoewel, ik kreeg van een vriendin waar ik niet eens zó goed bevriend mee was, zomaar opeens een roos. Jaren geleden, maar ik vond het zo leuk! Dus zoiets wil ik graag terugdoen, al is het voor een andere persoon.

8. Stop een lieve brief bij iemand in de brievenbus.
Weer zo'n simpel dingetje waar je heel erg bedankt voor wordt. Ja, dit heb ik wel gedaan. Weer lekker ouderwets brieven!9. Zeg tegen iemand die je tegenkomt op straat wat een mooie dag het is, zelfs als het regent.
Ook dit heb ik niet gedaan, omdat ik op de een of andere manier denk dat dat voor een tiener een beetje gek is. Aan de andere kant: er kwam op een regenachtige dag, terwijl ik een beetje voor me uit zat te staren en er bij lachte, een man naar me toe, die ook lachend vroeg of  'ik dit weer soms had besteld' en dat het best een mooie dag was. Zoiets maakt je dag gewoon. En over regen gesproken: In de regen dansen heeft ook wel wat.

10. Lach naar iedereen die je ziet.
En dit zou iedereen eigenlijk moeten doen.

Wat voor 'act of kindness' hebben jullie laatst gedaan, willen jullie nog doen, of heeft iemand voor jou gedaan? Laat het weten!

Ik hoop dat jullie er wat ideetjes uit op hebben kunnen doen!
Fijne dag nog,
Liefs,
Emma

9 opmerkingen:

 1. Aaah heel leuk! Lachen naar iedereen die je ziet heb ik ook wel eens geprobeerd daar word je vrolijk van hihi :) leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahw, leuke ideetjes!

  Liefs,
  www.mindyourdrem.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke blogpost, ik word er helemaal vrolijk van haha! Als ik 's ochtends om kwart over 7 op de fiets zit lach ik naar iedereen die ik tegen kom en ik word altijd zo blij als dan iemand ook (schattig) terug lacht. Maar ik ga zeker meer van je lijstje doen, liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuuuk, en dat plaatje met Free Compliments is geweldig, moet je eigenlijk op school ophangen, haha!
  Liefs, manon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi en ik word helemaal blij van deze reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aah dat is leuk! :) je vroeg nog over hoe je iets moet bleken op mijn post! ik had het als DIY gedaan op een andere post deze: http://my-lifestylediary.blogspot.nl/2013/02/diy-pink-bleach-project.html xxx

   Verwijderen
 6. Ik schrijf altijd lieve berichtjes in het werkboek van mijn beste vriendin op school. En dan krijg ik tijdens de examens een heel lief berichtje terug: 'Ik vind jou ook leuk hoor. ;D'

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, die afscheurbriefjes zijn leuk bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥