Tiny Finger Point Hand With Heart

30-11-2012

Als een klein kind met een Adventkalender.

Wat ben ik blij met mijn adventskalender,

net zoals vroeger. Toen je van die papieren dingen met chocolaatjes had, die je nooit bewaarde tot kerst maar die midden-december al op waren.
Nu, ik was een poosje geleden in Duitsland, waar ze véél meer adventskalenders hebben dan in ons Nederlandje. Ook van hout, kastjes met laatjes om zo maar te zeggen.
Allemaal Ontzettend leuk! Daarom dacht ik: dat ik net zo goed zelf maken! Vandaar deze post.
Een vriendin en ik hebben er allebei een voor elkaar 'gemaakt' dat wil zeggen: geschilderd en gevuld.
Heel erg leuk. 


Dit is de kalender die ik van haar heb gekregen. Zo leuk! Helaas kan ik de inhoud nog niet laten zien, want het is nog geen één december... ik moet me wel inhouden hoor.


Het merk van het kastje dat je kan kopen is dus Artemio, en dit voorbeeld staat ook op de site. Het kastje kost +/- 30 euro (inc. verzendkosten etc.)
Mijn ehm *kuch* kunstzinnige *kuch* creatie. Het was de bedoeling dat de laatjes wit werden, maar de verf was op en de kat liep er overheen en ellende ellende, dus toen dacht ik, waarom ook niet.Wat je in de laatjes doet is helemaal aan jou. Een klein beeldje, en lief berichtje, een chocolaatje of een belletje, wat je maar leuk vind.


Het is ontzettend leuk om te maken. Je kan hout het beste met acryl of olieverf beschilderen, want waterverf doet 't niet zo goed. Wat ik hier heb gedaan is een witte acryle ondergrond, en met waterverf het roosje geschilderd. 


De grote kwast, handig om grote oppervlakken te schilderen. (je meent het!)Hier is de binnenkant te zien.


En dit is de achterkant van mijn kastje. 
tip: als je gaat schilderen is het handig om dat op kranten te doen, anders zit je vloer onder. Lijkt logisch, maar geloof me: je vergeet het snel.


nog een tip: als je de laatjes schildert, zet ze dan te drogen op de onbeschilderde kant, en doe dit in stappen. Anders plakt de krant vast aan de verf. Schilder eerst 3 kanten, leg hem te drogen, en schilder daarna pas de vierde kant. Werk ook met verschillende lagen, dat dekt het beste.


Als jullie het leuk vinden zal ik ook nog een paar posts plaatsen met de inhoud van mijn adventkalender die ik heb gekregen! 

Ik kan écht niet wachten tot morgen, tot ik de eerste lade open mag maken...
Ik hoop dat jullie het leuk vonden, en er zal ook nog een post komen met andere ideeën voor adventkalenders!

Hopelijk hebben jullie een fijne decembermaand (:
Liefs,
Emma.5 opmerkingen:

 1. Super leuk! Veel plezier met openmaken haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. dankjejullie wel, ik heb het eerste laatje opgengemaakt en een heerlijk pakje thee gekregen in een heel schattig doosje :)
   haha theeleut.

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥