Tiny Finger Point Hand With Heart

03-12-2012

Warme chocolademelk en een verhaal.

Lieve lezers,

Ja ja, het is al bijna Sinterklaas, en bij Sinterklaas hoort warme chocolademelk toch?
Dus hier een stukje over chocomelk. Vraag me niet hoe ik een hele post vol kan krijgen met dit heerlijke goedje, maar het kan. 





Voor 1 persoon:
- 3 theelepels cacao
- 1 1/2 theelepel suiker
- 1/3 theelepel kaneel
- een beetje vanille
- 1/2 theelepel speculaaskruiden

Tip: Lekker om ook op de slagroom te doen: cacao en kaneel.

Koffiechoco:
doe half instant coffee en half cacao poeder.


Ook leuk: chocolademelk van echte chocola. Je kan natuurlijk een paar blokjes in je beker doen, maar leuker is om je eigen 'chocololly' te maken en hem daarna pas te laten smelten in de warme melk.
Het is heel simpel: smelt een reep chocola (eventueel met een beetje boter erdoor) en giet het daarna in leuke vormpjes. Daarna laat je het weer afkoelen in die vorm. Het lijkt natuurlijk nutteloos: chocola smelten, het laten stollen en daarna weer te laten smelten, maar het is wel heel leuk voor als je met familie en vrienden chocomelk gaat drinken. 


Maar je kan deze chocolaatjes ook gewoon kopen bij thee en koffie winkels. 


Of je drinkt de chocolademelk uit glazen flesjes!

Nu nog een speculaasje erbij, en je bent helemaal Sint-proof.
Al zin in 5 december?
Liefs,
Emma.









2 opmerkingen:

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥