Tiny Finger Point Hand With Heart

29-01-2013

How to wake up in winter? | inspiration.

Lieve lezers,

jullie kennen het vast wel: je hebt je wekker heel naïef op zeven uur gezet, en duikt met een glimlach je bed in, niet wetend wat voor vreselijks je morgen te wachten staat. Alles verloopt prima, tot de volgende ochtend wanneer een snerpend geluid je er aan doet herinneren dat je op moet staan. Natuurlijk luister je er niet naar, gooi je de wekker om, en trek je je kussen over je hoofd, om vervolgens te laat te komen.
Daarom hier wat tips om de ochtenden aangenamer te maken...
Een leuke wekker.
'Een leuke wekker? Bestaat die?' Zeg je nu. Jawel. En het motiveert je wel een beetje. Ga dus op zoek naar een leuk exemplaar, dat niet te hard tikt, en een leuk 'goodmorning beautiful' liedje afspeelt. Want dat is nog belangrijker: zorg ervoor dat je je niet gaat ergeren aan het geluid dat de wekker maakt. Een van de oplossingen daarvoor is een wekker-radio!

Even blijven liggen.
De snooze stand is een geweldige uitvinding, dat geef ik toe. Maar probeer hem niet vaker dan één keertje aan te zetten.

Een zomer gevoel.
Niets werkt zo verfrissend als een frisse douche, mint tandpasta en een zonnig geurtje. Zo zie je er nét wat minder tegen op om de dag te beginnen. Neem de tijd.
Lekker langzaam wakker worden gaat het beste als je tijd neemt voor je ontbijt, doe ook dit zomers met veel fruit (maak bijvoorbeeld sinaasappelsap of een smoothie voor jezelf), en zet een flinke kop thee. Tijdschriftje erbij, en weg is dat ochtendhumeur. 

Start met je laptop.
Het RPI in New York zegt dat je door de prikkels uit het scherm van je smartphone of computer meer cortistol aanmaakt, wat je lichaam 'activeert.'


Lopen.
Als je naar werk of school moet, en nog niet helemaal wakker bent is het ook een goed idee om eens een blokje om te doen. Gewoon even door die koude winterlucht, en je bent goed wakker.

Schaapjes tellen.
En natuurlijk de meest cliché, maar wel altijd werkende tip: op tijd gaan slapen. Niet altijd even makkelijk, maar als je uitgerust bent sta je makkelijker op, zo simpel zit het.

Goeiemorgen,
Liefs,
Emma.

              Mijn wekker, haha.
4 opmerkingen:

  1. Pff, die kan ik gebruiken. Ik heb maar weinig college de laatste tijd en ben dan echt niet gemotiveerd vroeg op te staan, hoewel ik mijn wekker wel steeds op tijd zet haha. Ik wil heel graag nog eens een wekkerradio kopen. :) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik neem mezelf altijd voor dat ik maximaal twee keer mag snoozen. Opstaan in de winter is altijd zo moeilijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handige tips! Ik heb een verschrikkelijke hekel aan uit mijn bed komen als het zo koud en donker is, ik neem ook de tijd met warme chocomel in de ochtend. En daar komt bij dat ik een half uur naar school moet fietsen dan word ik ook wel meer wakker zeg maar. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥