Tiny Finger Point Hand With Heart

02-02-2013

tag | books.

Lieve lezers,

Op deze blog kwam ik de boekentag tegen, en vond hem meteen leuk! Daarom vul ik hem zelf ook maar gelijk in. Lees verder zou ik zeggen, als je van lezen houdt. Want jawel, daar gaat deze tag over.

Audio boek of echt boek?
Ik kies zeker weten voor echt. Niks fijner dan met je eigen stem in je hoofd het verhaal lezen. Ik ben echt zo iemand die dan niet eens is met de manier van voorlezen, of die zich aan de voorlees stem gaat ergeren... nee, doe mij maar een boek op papier.

Zachte of harde kaft?
Een harde kaft vind ik in iedergeval mooier, de kaft gaat langer mee, en het staat leuker in je boekenkast, om maar wat te noemen. Ze zijn meestal wel weer duurder en zwaarder...
Maar acht, dat neem ik dan maar voor lief.

Fictie of non-fictie?
Fictie. Omdat je je gewoon even een andere wereld kan inbeelden. Misschien is het wel heel interessant hoor, om iemands biografie te lezen, maar het is niet zo mijn ding (en taal echt wel, als je begrijpt wat ik bedoel).

Verzonnen of echte wereld?
Als hier mee bedoeld wordt 'Harry Potter wereld of realiteit' dan weet ik het niet zo goed. Eigenlijk vind ik allebei de soorten boeken net zo leuk, nee ik weet het echt niet.

Harry Potter of Twilight?
Wat wil je nou: zeven spannende tover boeken of boeken over een chagrijnig meisje dat niet kan kiezen tussen een vampier of een weerwolf? Niks tegen twilight-fans natuurlijk, maar ik kies Harry.
Geleend of gekocht?
Gekocht, dan heb je het boek zelf in je kast staan, maar ik leen veel vaker boeken dan dat ik ze koop. Bovendien is het veel goedkoper, en pas als ik een boek zo leuk vind dat ik het nog een keer wil lezen overweeg ik het om te kopen. Of vraag ik het natuurlijk voor mijn verjaardag.

Boekenwinkel of online?
Niks fijner dan in de boekenwinkel de geur van boeken in je opnemen, er doorheen bladeren, hier en daar een stukje lezen... Boekenwinkel dus.

Eenmalig boek of trilogie?
Allebei even leuk. Al hoewel ik een trilogie misschien net iets leuker vind, omdat je als je het eerste deel uit hebt, nóg een deel te lezen hebt! Ja ja, de boekenwurm vind het heel jammer als het verhaal eindelijk afgelopen is.

Zwaar en dik of lief en kort?
Ik kies voor het eerste. Bij een goed boek wil ik kunnen lachen en huilen, het moet me aan het denken zetten en ik wil er uren aan kwijt zijn. Heerlijk!

Romantisch of actie?
Allebei! Romantische actie! Mag dat ook? Nee? Actieve romantiek dan? Ook niet? Hm. Ik ben bang dat ik hier niet tussen kan kiezen. Als het maar leuk is.


Dat was het weer!
Liefs,
Emma.


4 opmerkingen:

  1. Anoniem2/02/2013

    Leuke tag, ik ben het echt helemaal met je eens! Het hadden mijn antwoorden kunnen zijn. Potterheads for life! Enneh, taal is zeg maar écht mijn ding, haha. Xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedzo; harry potter is echt legendarisch. Al helemaal vergeleken met twilight.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥