Tiny Finger Point Hand With Heart

04-05-13

DIY chocolate muffins with a little banana.

Lieve lezers,

Veel van jullie zullen vast wel is van tijd tot tijd wat bakken. Cupcakes, taart, misschien brood of andere lekkernijen. Maar toen ik een tijdje geleden met een vriendin cakejes wilde bakken en ik lachend zei dat we het niét uit een pak zouden doen, keek ze me even onzeker aan en vroeg: 'Ehm, hoe moet dat eigenlijk?'. Nee, ergens water bij gieten noem ik niet bakken. Daarom hier: zelfgemaakte chocolademuffins, gewoon met bloem, boter en ei!



Nodig (voor 12 stuks)
baktijd: voorverwarmd op 190 graden, 25-30 minuten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram (zwarte) chocola in stukjes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel soda 
  • een snufje vanille
  • een snufje zout
  • twee volle eetlepels cacao [tot hier de droge ingrediënten]
  • 150 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 300 ml karnemelk [tot hier de natte ingrediënten] 
  • 1 banaan in twaalf stukjes
Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom. Vergeet de bloem niet te zeven.





Smelt de boter in een pannetje op het fornuis, pas op dat het niet spettert...


Meng alle natte ingrediënten met elkaar in een andere kom. Zorg er voor dat het ei goed geklutst is.


Voeg nu de inhoud van de twee kommen samen tot één geheel. 
Het belangrijkste komt nu: meng dit tot deeg, door te roeren. Probeer niet meer dan twintig slagen met de lepel te maken. Dit hou ik aan als een soort ezelsbruggetje om het deeg niet te lang te laten staan of te veel te bewerken, anders wordt het taai en zijn de muffins niet lekker luchtig.


Neem nu de vorm, stop er papiertjes in, en schep in elk vormpje een eetlepel deeg.
Daarop leg je een plakje banaan, en vervolgens bedek je dat met het overgebleven deeg, zodat de banaan niet zichtbaar meer is.


Dan een halfuurtje bakken, nog even laten afkoelen en eten maar! 


Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad! helaas is het alweer bijna tijd om naar school te gaan,
maar toch, nog even een fijne vakantie,
Liefs,
Emma








10 opmerkingen:

  1. Ik hou niet van banaan, maar als ik het vervang door framboos of aardbei is het vast heerlijk. Ik sla het recept op op mijn computer, okay? Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan gewoon weg niet bakken.
    Al ben ik de afgelopen weken me wel flink aan het verdiepen in de kunst van het koken.
    Dus dit kan er ook nog wel bij! ;)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah, deze waren zó lekker! Emma kan heel goed bakken :)
    Liefs,
    Bo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jummie, die zien er lekker uit zeg! Ik bak cupcakes nooit uit een pak, uit een pak vind ik ze ook minder lekker. Bij taarten wil ik nog wel eens een pak kopen onder het mom van ''makkelijk en snel''.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oei die zijn er te lekker uit! Ik vind dat pakjeswerk ook nooit zo leuk. wel makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik volg je blog nu via GFC. Hopelijk zie ik je terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oeh ik sla dit recept op !
    je hebt een erg overzichtelijke blog en je schrijft erg leuk!
    ik volg je via GFC, ik hoop je keer terug te zien op mijn blog!

    liefs en alvast een goed weekend!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥