Tiny Finger Point Hand With Heart

15-05-2013

Rare tics en gelul, het wordt een soort geloof | Column.

Lieve lezers,

Ik had in mijn hoofd al een paar 'column-tekstjes' en het leek me leuk om dat ook maar op mijn blog te zetten. Als je niet van lezen houdt, sla deze post dan gerust over, als het je wel leuk lijkt blijf dan maar. De komende weken zal er wat vaker 'gewoon een stukje tekst' verschijnen.
Oké, tot dusver klinkt het heel saai. Nieuwe start.

Waar zal ik eens beginnen? Bij het feit dat ik niet met de deur dicht durft te slapen of me zorgen maak dat mensen mijn gedachten kunnen lezen? Bij de tic dat ik altijd mijn vingers moet kruisen als er een ambulance komt of bij het gene dat ik er heilig in geloof dat ik iemand kan bereiken, puur door middel van gedachtes

Nu ik dit zo op som, lijk ik volkomen gek. Doorgedraaid. Kierewiet.
Misschien ben ik dat ook wel. Een vriendin van me zei laatst dat als je jezelf kan kietelen, je niet honderd procent bent. Dat er een steekje los zit, zeg maar. Of dat dan een knoopje in de wol of een gevallen steek is liet ze in het midden, maar we hebben het meteen getest en als ik mijzelf op m'n polsen kietel kriebelt er toch wat.
Eigenlijk heeft dat over die deur niet veel met de rest te maken. Ik heb heus geen dichte-deur-phobie. Maar na de natuurkunde les waarin verteld werd over een man die stikte doordat hij de verwarming aan had laten staat in zijn caravan en toen lekker ging slapen zonder raam open (koolstofmonoxide-alarm), wil ik dat risico niet lopen. Een andere vriendin zei weliswaar dat er altijd een ventileer venster in je kamer zit, maar laat mijn deur toch maar op een kiertje. Zo'n zuurtsofmonocuul heeft echt niet veel ruimte nodig. 

Dan komen we aan bij 'de rest'. Ik ben er van overtuigd dat mijn gedachtes- van mij, als individu- heel veel uitmaken. Meer dan ze uitmaken, meer dan ik zou moeten denken dat ze uit zouden moeten maken (dit worden onbegrijpelijke zinnen), maar ik kan het niet helpen. Gelukkig ben ik nog niet zo kierewiet dat ik dit nog wel in zie.
Zo moet ik van mijzelf altijd even een soort gebedje doen voor de zieke die in de ambulance ligt (of voor wie de ambulance naar toe gaat).
Nu denk je misschien: Nou dat is toch alleen maar aardig? Of je denkt: ja ja, je zegt dit om een complimentje te krijgen en om aardig gevonden te worden. (Ik heb je wel door!).
Maar ik heb het idee dat als ik het niét zou doen, iemand anders later ook niet zoiets voor mij doet. En op de een of andere manier kan ik daar niet tegen. 

Dan nog zo iets: als ik iets negatiefs over iemand gedacht heb, moet er iets positiefs achteraan. Anders heb ik het gevoel dat die gene iets negatiefs in zich voelt (en dat wil ik dan weer niet). Of ik denk dat als ik iemand in gedachte succes wens, diegene zo iets 'ontvangt'. Nee, ik denk niet dat hij of zij denkt ' he, pling! Een berichtje van Emma: ze wens me succes!' Zelfs niet dat die gene zijn proefwerk of speech beter doet.
Maar dat die gene op zijn minst heel even vrolijk wordt, even moet glimlachen, even iets van geluk of liefde voelt.
Best een mooi idee toch? 
En ik blijf er graag in geloven. Want natuurlijk, zo lang je ergens in gelooft bestaat het. Al is het maar voor jezelf.
Zal ik alfsluiten met deze slogan? Dan wordt het wel iets te cliché he.
Nee, ik wil afsluiten met het zeggen dat iedereen rare tics heeft (althans, dat heb ik mijzelf wijsgemaakt, en zoals je hebt kunnen lezen ben ik goed in mijzelf dingen wijsmaken). Ik heb er ook nog veel meer. Ramen tellen, tegen stoplichten praten, een verhaal automatisch verbeteren als ik het lees... Er zijn er nog heel veel. Wellicht in een andere post?


Wat zijn jouw tics? Gekke dingen over jezelf? 
Vind je zo'n post ook wel eens leuk?
Ik hoop het maar!
Nog een hele fijne dag, 
Liefs,
Emma.7 opmerkingen:

  1. wow echt een hele interessante post ! ik volg je nu op bloglovin, liefs !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem5/17/2013

    Leuke post! Echt interessant om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik snap die tics wel, heb er zelf ook last van, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk geschreven! Ik denk dat iedereen wel van die dingen heeft:)
    Liefs,x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt héél erg leuk geschreven. Ik kijk vol verwachting uit naar een volgende post. ;)
    En ik ben zelf ook behoorlijk vreemd en heb (veel te veel) rare tics. Maar uiteindelijk maken die dingetjes ons ook gewoon uniek. ^^

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha dankjewel.
      Ben blij dat mensen zo iets ook willen lezen! (:

      Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥