Tiny Finger Point Hand With Heart

04-07-13

7 Quick tips | leuke winkeltjes met hebbedingetjes.

Lieve lezers,

vandaag een stukje over zeven leuke winkeltjes, met niks anders dan hebbedingetjes!
Want zeg nou zelf, wie houdt daar niét van?

1. Pluum

Over dit schattige winkeltje heb ik eens geschreven, Pluum bezoek ik regelmatig.
Vooral voor de leuke Washi tapejes, envelopjes en andere craft dingetjes.
Voor post projecten is het een echte aanrader. Ook kan je er terecht voor potjes jam en pesto en nog veel meer lekkernijen! De MT masking tape die je rechts op de foto ziet komt daar vandaan, en kostten zo'n 3,50 euro per stuk.
Er is nog een andere locatie in Bussum!


source: http://joriannn.blogspot.nl 


2. Pipoos
Pipoos is een grote keten van leuke knutselspullen. Er zijn veel winkels door Nederland verspreid, en in veel grote steden zit er een, vast ook wel bij jou in de buurt. Anders kun je altijd nog op de webwinkel kijken.  Ze verkopen prachtige papieren, kralen, stickers, stoffen, craft pakketten, en nog veel, veel meer! Altijd als ik naar de Pipoos ga ben ik zeker een uur alleen maar naar al die spullen aan het kijken, het maakt je erg hebberig. Bezoekje waard dus! De leuke perforators in hartjes- en blaadjes-vorm komen van de Pipoos, en kosten rond de vijf euro per stuk.3. Terres des Hommes 
Bijna naast Pluum zit de kringloopwinkel Terre des Hommes, waar je spullen kunt doneren en die voor heel weinig geld worden verkocht. En guess what, de opbrengst gaat naar arme kinderen o.a. in Haiti, maar op de website vind je meer informatie. Er zijn verschillende winkels in Nederland die mee doen aan dit project. Geweldig natuurlijk, plus dat je lekker kunt thirft shoppen en alles voor een paar cent mee kunt nemen. Zelf geef én koop ik vaak wat in dit winkeltje, bijvoorbeeld oude enveloppen en postzegels die echt tweedehands zijn, superleuk om op te sturen. Dus krijg je van mij oud epostzegels, dan weet je waar die vandaan komen! (Zo'n zakje postzegels kost dan maar iets van zestig cent, heel weinig!). Zie je die leuke vis-postzegels? Voor 1,75 euro per pakje mocht ik ze meenemen!4. Bagels& Beans
Het leuke café Bagels& Beans kennen de meesten wel. Je kan er heerlijke bagels eten met van aller er op en er aan, het is gezellig, de muren zijn leuk geschilderd en de verse sapjes zijn héérlijk. Ook heb je het café in veel verschillende steden. Maar waarom zet ik het dan bij leuke winkels? Omdat je er, naast lekker eten en drinken, ook mooie spulletjes kant kopen, en gratis kaartjes kan halen! Het schattige kaartje op de foto komt hier vandaan! Op de site kan je kijken waar de dichtstbijzijnde Bagels& Beans voor jou ligt.


5. Terpentijn
Dit is helaas geen keten, dus in andere steden zul je de winkel niet snel vinden, maar mocht je een bezoekje aan Leiden brengen, ga dan ook eens langs dit leuke verfwinkeltje.
Je vind er heel veel mooi tekenmateriaal, leuke schets-boekjes, poppen in proporties, en prachtige kwasten. Veel van mijn verfspullen komen van deze winkel! Al deze spulletjes komen van Terpentijn.Wel is het altijd een beetje prijzig, maar de kwaliteit is natuurlijk wel écht goed. Wil je toch graag naar deze winkel maar kan je niet naar Leiden komen? Lucky you, er is een webwinkel waar je alles lekker kunt bestellen, gewoon vanuit huis.


6. Wereldwinkel
De Wereldwinkel is weer een winkel van ketens, net als Terres des Hommes met een goed doel. De producten worden gemaakt in arme landen van bijzondere en meestal natuurlijk materialen, die geweldige producten opleveren. Als je op zoek bent naar een mooi cadeau, moet je zeker naar de Wereldwinkel gaan. Droomvangers, beeldjes, schaaltjes, wierook en chocola, alles vind je in dit sfeervolle winkeltje. Kijk op de site waar de dichtstbijzijnde Wereldwinkel voor jou ligt. Oh ja: de opbrengst gaat eerlijk naar de maker! De droomvanger van de onderstaande foto komt uit deze winkel en ik betaalde er maar twee euro voor. Echt een grote tip van mij!


Bij de Wereldwinkel haal ik ook altijd mijn cadeautjes voor moederdag... Of voor andere lieve familie is dit een perfect winkeltje.


7. De Kler
Dan zijn we bij de laatste tip voor vandaag aangekomen: een van mijn meest bezochte winkels: De Kler! Ook dit is weer een keten, dus op de site kan je even rondneuzen als je wilt. Dit is een hele fijne boekhandel waar ik vaak boeken heb gekocht, maar nog vaker notitieboekjes, agenda's, kalenders, stickers en inpakpapier. Ook als je op zoek bent naar mooie pennen of een leuk hebbedingetje (cadeautjes!) moet je bij de Kler wezen. Ik heb mensen echt gek gemaakt met het gepraat over de Kler... Het travel boekje hierboven komt daar vandaan. En vraag niet waar het bloemetje vandaan komt, dat staat er even voor de sier. Nouja, het komt uit de bloemenwinkel, mocht je het je echt afvragen.

Dat waren de tips voor vandaag!
Het is een lekker lang artikel geworden, hopelijk vond je het niet erg.
Heel veel liefs,
Emma.

3 opmerkingen:

 1. Leuke post zeg, zitten winkeltjes tussen die ik nog niet kende!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk! Je blog ziet er echt leuk uit zeg :) Wil je misschien meedoen aan mijn give away? Je kunt nu echt een super chille curling wand winnen van Remington! Liefs, Anne

  www.fashionanna.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woon jij in leiden ? Zo ja , waar is die pluum daar ? Lijkt me een leuke winkel !

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!
Vragen beantwoord ik zo snel mogelijk, en
natuurlijk bezoek ik jouw blog ook even. ♥